Tuesday, March 15, 2011

KENDURI KENDARA KAKAK SAYA

ASSALAMUALAIKUM. apa habaq semua. sejak balik cuti di kampung ni teringat pulak kat kawan2 nun jauh di sana. depa dok buat apa tah?,, mesti cuti depa best. ha kawan2 ari ni saya nak cita pasai kak saya dah kawin..( untung la dah kawin),, lau saya cakap ayat cam ni kat kak saya dia nak belasah saya..hahaha. besa la orang kawin ni malu2 kucin. kenduri kat umah saya start ari sabtu aritu. saya ajak kawan2 mai depa ada keja pulak. jadi tak dak sorang la kawan saya mai.. sedih gak saya dok main dengan adik2 saya ja la.(dah besaq pun dok main dengan adik lagi)hahaha.


kenduri kat umah saya buat style ala kampung ja. besa la orang sederhana ni buat besa2 ja la. pagi kenduri tu penat gila saya.. besa la muka saya ni muka mesin nyok(kelapa) tah berapa ratus biji nyok saya mesin pagi tu. abis leguh tangan saya. tapi demi meringankan beban yang dipikul ayah saya, saya dengan ikhlasnya menolongnya tanpa meminta sebarang upah..hahaha(bajet budak baik la ni). lepas abis mesin nyok tu kena pi pasang bunga mangaq kat tepi jalan pulak.. ha hat ni susah sikit sebab kena pasang sekali dengan bendera Malaysia dan kain merah. pastu buat arah guna daun nyok tu. bagi sapa yang tau cara ni dia boleh tau ayah saya tu sapa.. lepas tu kena pasang baner kak saya tempah mana tah.penat gak tu. lepas abis buat keja tu apa g saya balik rumah tidoq sat la nak tunggu tengah hari pulak. tidoq punya tidoq nah dah pukui 12.15 dah. saya pun kalut p mandi.(pagi tu buat keja haram x mandi pun. hahaha) saya kena ganti abang saya tangkap gambaq kak saya. saya dah tak pandai guna DSLR.kawan saya Fendi, Syawal, Yani dengan Seha depa tau la depa ada benda itam tu. tapi saya main tangkap ja la sementara tunggu abang saya balik. pukui 2.45 mcam tu kot baru pengantin mai. depa lambat sebab kak saya mekap kat jitra sana tu. dia kata laki dia tu tempah kedai kat sana la.mengamuk abis family saya tunggu kak saya balik. ha tu saja cita kenduri kat umah saya..


ha ni kenduri kat umah laki dia pulak kat jitra nu.. dekat la dengan umah shikin dengan syed. saya ajak syed tapi guna fb la enset pulak rosak. nak ajak shikin saya tak berani sangat bukan kenduri belah umah saya.
p sana saya drive. jauh gak la nak p sana tu dekat sejam. sampai sana depa buat kenduri kat dewan. boleh la depa orang berada sikit. g pun depa dok taman ruang nak tak khemah tak dak. makan kat sana sedap la jugak. tapi kat umah saya sedap g sebab buat gotong-royong kampung. kat jitra ni guna katering. dah abis makan kat sana sesi tangkap gambaq la.. kak saya dok kat pelamin lawa tak sangga. besa la buat kat dewan. dah abis tu saya dengan keluarga saya pun balik la. tu ja cita saya ni..


saya tau dah sapa yang baca cita ni mesti tengok sepintas lalu ja. besa la cita saya tak best macam belog.b.u.d.a.k..k.e.c.i.kBlog Seluar TerbangDeaR AfiQPictured Life Of Me (=Tragedy aku~ AiShiTeRu ~.
depa dah pakar dah. saya baru ja nak menerai ni.. 
maaf no kalau cita saya ni bosan. saya sebenaqnya
 nak tunjuk gambaq ja ni.. sapa nak baca tu baca 
ya.hehehe.. tapi kenduri ni kurang best sikit la. dah 
teman sehidup semati saya tak boleh mai. nak call dia 
pun dia sebuk sikit. dia nak exam final. kawan2 tolong 
doa kat dia sama na. k itu saja ..




ASSALAMUALAIKUM. cheq p dulu no.



ni masa kenduri kat umah saya






ni waktu pas dia nikah


ha ni antara family saya


ni gambaq kat kilang gula. pengantin dok tangkap ganbaq adik dengan kak saya yang ni pun kalut jugak.


ni kenduri kat dewan Jitra


ni gambaq tok,mak,kak sulong  dengan adik saya , adik saya jadi pengapit pengantin. kak saya tu tak kawin lagi.hehehe



ha ni gambaq sapa pun tak tau. muka macam penah kenai ja. ibarat cucoq hangit di tepi pantai. sat2 kena tarik pastu kena tolak balik. sat2 tarik tolak balik..hahaha

10 comments:

  1. Saya nak mai, tapi saya tepon tuan rumah tak angkat... T_T

    ReplyDelete
  2. eset aku rosak la aiman.. skrin jadi itam ja..maaf sgt2

    ReplyDelete
  3. mak aihh!! meriah naa!!! hahaahha... syok uh zul...

    ReplyDelete
  4. wawawa.. nikah ngn oqg Jitqa?? b'jiran la kita, zul..hik3

    afiq razak : mung bila lagi deh??

    ReplyDelete
  5. afiq: syok jgk la tgk depa. jeles pn ada rsa mcm nak dok ats tu ja..hehehe

    shikin: ya dh jiran la kita.. kenai dak laki ni?

    ReplyDelete
  6. kalau level beginner dh kre ok ni zul...lgpun hg kat power pakai picassa.hahah,bley edit colour sume..papepun thanx la bg credit kat blog aku..promosi blog member sekali skala dapat pahala naa..

    ReplyDelete
  7. athir: aku bkn pndai pn.. edit pkai photoshop tu.. hehe aku try bt link tp x jd la...sori

    ReplyDelete
  8. hang tau dah zon aku beli speedlight....

    ReplyDelete